Stal-en-Akker.nl logo

  • Menu
  • Nieuws
    • Home
    • Provincies

      Subcategorieën

      • Limburg
      • Noord-Brabant
      • Zeeland
    • Politiek
    • Waterschappen
    • Melkvee
    • Akkerbouw
    • Varkens
    • Pluimvee
    • Opinie
    • Sterke Erven
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
    • Sterke Erven
  • Evenementen
  • Top
  • Het LeerErf
  • Sterke Erven
  • Sterke Erven
NieuwsProvinciesNoord-BrabantFeest in de Peel: 10 jaar Bijzonder Brabants gevierd met culinaire hoogstandjes

Feest in de Peel: 10 jaar Bijzonder Brabants gevierd met culinaire hoogstandjes

Henk Kerkers van Bijzonder Brabants in Deurne viert deze zomer het 10-jarig bestaan van zijn boerderij met culinaire evenementen en rondleidingen. Bijzonder Brabants, gestart in 2014, teelt groenten en kruiden op een natuurlijke manier zonder gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en kunstmest.

Boer Henk, die eerder werkte als wethouder, koos bewust voor een duurzame aanpak. Inmiddels groeien er 100 soorten groenten en 50 soorten kruiden op zijn boerderij. De Peelrandbreuk, een geologische breuklijn die door de groentetuin loopt, zorgt voor unieke bodem- en vegetatieomstandigheden. Boer Henk heeft deze breuklijn zichtbaar gemaakt in zijn tuin, inclusief een ondergrondse waterval die het verschil in grondwaterstand toont.

In augustus worden er diverse culinaire evenementen georganiseerd om het jubileum te vieren:

  • 2 en 3 augustus: ‘Plant Based Food and Drink Experience’ met vegan masterchef Manfred Albrecht van Restaurant Bij Albrecht in Eindhoven. Albrecht benadrukt dat plantaardige gerechten voor iedereen toegankelijk zijn, ook voor liefhebbers van vlees of vis.
  • 22 tot en met 25 augustus: ‘Ons Jongens bij Bijzonder Brabants’ met topkok Jan van Hout van Restaurant Ons Jongens in Someren Eind. Van Hout staat bekend om zijn Brabantse gastvrijheid en het gebruik van lokale producten en smaken.

Tijdens deze evenementen koken de chefs een 5-gangendiner met groenten van boer Henk. Tussen de gangen door worden gasten rondgeleid door de groentetuin en het Peelrandbreuklandschap.

Kaarten zijn te koop via www.bijzonderbrabants.nl. Per avond is er een maximum van 40 kaarten beschikbaar. De avond van 3 augustus is al volgeboekt.

Foto van Robert Hüsken
Tekst: Robert Hüsken

Robert Hüsken is freelance tekstschrijver en podcastmaker voor diverse bedrijven, media en andere organisaties.

Beeld: Bijzonder Brabants

Bron: Bijzonder Brabants

Deel dit artikel
Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
E-mail
Praat mee
Stal & Akker is ook actief op verschillende social media. Volg ons, blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws en praat mee.
Facebook Twitter LinkedIn Instagram
Nieuwsbrief
Ontvang twee keer per week gratis het belangrijkste agrarische nieuws uit Zuid-Nederland in je mailbox. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Stal-en-Akker.nl en bevestig je aanmelding via de toegestuurde mail.
Wij wijzen je op het privacy statement van Agrio Uitgeverij B.V.

Provincies
  • Limburg
  • Noord-Brabant
  • Zeeland
Politiek
Waterschappen
    Melkvee
    Akkerbouw
    Varkens
    Pluimvee
    Opinie
    Stal-en-Akker.nl © 2025 - Uitgave van Agrio Uitgeverij B.V. - RSS | Privacyverklaring | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Adverteren | Abonneren | Contact redactie | Klantenservice | Cookie instellingen
    • Nieuws
      • Home
      • Provincies
        • Limburg
        • Noord-Brabant
        • Zeeland
      • Politiek
      • Waterschappen
      • Melkvee
      • Akkerbouw
      • Varkens
      • Pluimvee
      • Opinie
    • Marktcijfers
    • Video & foto
    • Dossiers
    • Kennispartners
    • Vakblad
      • Jaargangen
      • Verschijningsdata
      • Abonneren
    • Evenementen
    • Top
    • Het LeerErf
    Top