Opening Dutch Food Week met Brabantse Borrelplank

Marc Oudenhoven, gedeputeerde Agrarische Ontwikkeling, opende officieel de Dutch Food Week in Brabant. Dit deed hij door een borrelhapje aan te bieden aan het Brabants publiek in de Uilenburg.
Tv-kok
Alles op de Brabantse Borrelplank is gemaakt met ingrediënten van Brabants bodem. Daar hebben chefs van de Brabantse horeca vervolgens iets lekkers van gemaakt. Eén hapje is speciaal ontworpen door tv-kok Danny Jansen in de speciale tv-uitzending Lekker van Streek op Omroep Brabant in Dutch Food Week. Hij zal deze ook persoonlijk laten proeven aan het Brabants publiek.
Dutch Food Week Brabant
In het kader van de Dutch Food Week vinden in de hele provincie activiteiten plaats waaronder open dagen, lezingen, proeverijen, workshops en speciale fiets/wandelroutes. Arno van Son, bestuurder ZLTO: ‘Goed eten zit diepgeworteld in het DNA van Brabant en de Brabanders. Daar mogen we trots op zijn. Boeren koks zijn de smaakmakers van Brabant en dragen de rijke eetcultuur vol passievolle verhalen van boer tot bord graag door aan bewoners en bezoekers van onze provincie.’

Tekst: Erik Kruisselbrink
Is als freelance vakbladredacteur van vele markten thuis.
Beeld: Provincie Noord-Brabant