Stal-en-Akker.nl logo

  • Menu
  • Nieuws
    • Home
    • Provincies

      Subcategorieën

      • Limburg
      • Noord-Brabant
      • Zeeland
    • Politiek
    • Waterschappen
    • Melkvee
    • Akkerbouw
    • Varkens
    • Pluimvee
    • Opinie
    • Sterke Erven
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
    • Sterke Erven
  • Evenementen
  • Top
  • Het LeerErf
  • Sterke Erven
  • Sterke Erven
NieuwsProvinciesLimburgLivar viert 25-jarig jubileum met evenementen en consumentenacties

Livar viert 25-jarig jubileum met evenementen en consumentenacties

Het varkensvlees-concept Livar bestaat dit jaar 25 jaar. Dat vieren de deelnemende boeren in 2024 met diverse evenementen en acties om consumenten het bijzondere van het varkensvlees te laten beleven.

Verbinding en transparantie staan centraal in haar jubileumjaar, zo meldt Livar. Zo worden de varkenshouderijlocaties van Livar opengesteld voor een bezichtiging tijdens Toer de boer-dagen verspreid door het jaar. Ook is er een Livar-inspiratiedag waarvoor alle partijen uit de keten worden uitgenodigd om te filosoferen over de volgende 25 jaar Livar op het gebied van onder meer dierenwelzijn en kwaliteit. Ook vinden in het hele land promotionele acties bij slagerijen plaats die zich gespecialiseerd hebben in Livar-vlees. Dat geldt ook voor restaurants en andere Livar-verkooppunten.

Dierenwelzijn en smaak

Vijf Limburgse varkenshouders stonden in 1999 aan de basis van Livar, het Limburgs Kloostervarken. 'Livar was het eerste varkensvleesconcept in Nederland. Ons motto was, én is nog steeds 'smaak als beloning voor goede zorg', aldus Frank de Rond, directeur van Livar. 'De focus lag bij het ontstaan van Livar op dierenwelzijn en smaak. En, de samenwerking met Abdij Lilbosch bracht organisatie 'de menselijke maat', aldus De Rond.

Toonaangevende chefs

'Veel doorzettingsvermogen, maar vooral ook de omarming van een andere kijk op varkensvlees door toonaangevende chefs, zorgden voor een mooie start van het concept', schetst De Rond verder. 'De toenemende vraag van de consument naar smaakvol vlees van varkens met een goed leven én, van een transparante en regionale herkomst, resulteerde daarna in een gestage groei.' Livar heeft zich volgens De Rond in 25 jaar tijd ontwikkeld als ketenregisseur van haar unieke korte keten. 'Die keten zorgt voor de volledige verwaarding van het varken; niet alleen van boer tot bord, maar zelfs van voer tot bord.'

Foto van Erik Kruisselbrink
Tekst: Erik Kruisselbrink

Is als freelance vakbladredacteur van vele markten thuis.

Beeld: Livar

Deel dit artikel
Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
E-mail
Praat mee
Stal & Akker is ook actief op verschillende social media. Volg ons, blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws en praat mee.
Facebook Twitter LinkedIn Instagram
Nieuwsbrief
Ontvang twee keer per week gratis het belangrijkste agrarische nieuws uit Zuid-Nederland in je mailbox. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Stal-en-Akker.nl en bevestig je aanmelding via de toegestuurde mail.
Wij wijzen je op het privacy statement van Agrio Uitgeverij B.V.

Provincies
  • Limburg
  • Noord-Brabant
  • Zeeland
Politiek
Waterschappen
    Melkvee
    Akkerbouw
    Varkens
    Pluimvee
    Opinie
    Stal-en-Akker.nl © 2025 - Uitgave van Agrio Uitgeverij B.V. - RSS | Privacyverklaring | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Adverteren | Abonneren | Contact redactie | Klantenservice | Cookie instellingen
    • Nieuws
      • Home
      • Provincies
        • Limburg
        • Noord-Brabant
        • Zeeland
      • Politiek
      • Waterschappen
      • Melkvee
      • Akkerbouw
      • Varkens
      • Pluimvee
      • Opinie
    • Marktcijfers
    • Video & foto
    • Dossiers
    • Kennispartners
    • Vakblad
      • Jaargangen
      • Verschijningsdata
      • Abonneren
    • Evenementen
    • Top
    • Het LeerErf
    Top