Stal-en-Akker.nl logo

  • Menu
  • Nieuws
    • Home
    • Provincies

      Subcategorieën

      • Limburg
      • Noord-Brabant
      • Zeeland
    • Politiek
    • Waterschappen
    • Melkvee
    • Akkerbouw
    • Varkens
    • Pluimvee
    • Opinie
    • Sterke Erven
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
    • Sterke Erven
  • Evenementen
  • Top
  • Het LeerErf
  • Sterke Erven
  • Sterke Erven
NieuwsProvinciesZeelandZeeuwse kaasboerderij maakt likeur van koeienmelk: 'Erg lekker'

Zeeuwse kaasboerderij maakt likeur van koeienmelk: 'Erg lekker'

Kaasboerderij Schellach in Middelburg (ZL) heeft een nieuw product in het assortiment: Boerenmelklikeur. Niels Mesu van het familiebedrijf vindt het bijzonder dat Cees Snijders uit Burgh-Haamstede hun daarvoor benaderde.

Hij weet niet precies hoe Snijders bij hun bedrijf is uitgekomen. ,,Hij zocht een Zeeuws melkveebedrijf met een grote boerderijwinkel. Dat zijn wij,” aldus Mesu. ,,Cees wilde een cream likeur maken van peren en koeienmelk. Zoiets was er in Nederland nog niet. Wij leverden hem een proefzending melk aan, waarmee hij ging experimenteren tot de smaak goed was. Sowieso wilde hij er peer in hebben. Verder heeft hij smaken gecombineerd zoals anijs, karamel, kaneel, vanille en hazelnoot. Het is een likorette geworden met 14,5 procent alcohol. Iedereen vindt het drankje erg lekker,” zegt Mesu. Zijn familieleden zijn niet betrokken geweest bij het recept. ,,Maar we hebben wel geproefd,” lacht hij.

Melk eerst door de pasteur

,,We hebben pas nog 90 liter – goed voor 400 flesjes likeur - gestuurd in emmers van 5 liter. Die gaat eerst door de pasteur heen, net zoals de melk voor onze kaas. Verder hebben wij er weinig werk aan. De likeur is bij ons te koop en we leveren ook aan landwinkels in de buurt. Jumbo heeft ook al een doosje besteld.”

Cees Snijders was eigenaar/chef-kok van restaurant SenCe in Burgh-Haamstede en heeft al eerder SchoDu rum, SchoDu Nada 0.0, Esprit de Biere en Eau de Vie ontwikkeld en op de markt gebracht. Alle drankjes worden gestookt door distillateur Thomas Cuyvers van Sterkstokers uit het Belgische Brecht.

Foto van Ellen De Vriend
Tekst: Ellen De Vriend

Journalist, eindredacteur van diverse kranten en auteur in Zeeland. Schrijft freelance voor het vakblad Stal en Akker bij Agrio.

Beeld: Ellen De Vriend

Deel dit artikel
Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
E-mail
Praat mee
Stal & Akker is ook actief op verschillende social media. Volg ons, blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws en praat mee.
Facebook Twitter LinkedIn Instagram
Nieuwsbrief
Ontvang twee keer per week gratis het belangrijkste agrarische nieuws uit Zuid-Nederland in je mailbox. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Stal-en-Akker.nl en bevestig je aanmelding via de toegestuurde mail.
Wij wijzen je op het privacy statement van Agrio Uitgeverij B.V.

Provincies
  • Limburg
  • Noord-Brabant
  • Zeeland
Politiek
Waterschappen
    Melkvee
    Akkerbouw
    Varkens
    Pluimvee
    Opinie
    Stal-en-Akker.nl © 2025 - Uitgave van Agrio Uitgeverij B.V. - RSS | Privacyverklaring | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Adverteren | Abonneren | Contact redactie | Klantenservice | Cookie instellingen
    • Nieuws
      • Home
      • Provincies
        • Limburg
        • Noord-Brabant
        • Zeeland
      • Politiek
      • Waterschappen
      • Melkvee
      • Akkerbouw
      • Varkens
      • Pluimvee
      • Opinie
    • Marktcijfers
    • Video & foto
    • Dossiers
    • Kennispartners
    • Vakblad
      • Jaargangen
      • Verschijningsdata
      • Abonneren
    • Evenementen
    • Top
    • Het LeerErf
    Top